Nuket keräilyharrastuksena

Nukkeharrastus on luovaa tekemistä ja tuo esiin sisäisen heittäytyjäsi. Se voi toimia vapaa-ajan rentoiluna, tai jopa eräänlaisena terpiana, jossa voit käsitellä ajatuksiasi ja kokemuksiasi teatterin kautta.

Nukkemaailma on pienoisversio omastamme. Se voi edustaa ihannetta tai heijastaa tosimaailman ongelmia. Nukkien hahmot voivat perustua todellisuuteen tai fantasiaan. Siten nukkeharrastus voi joillekin olla terapeuttista, tapa käsitellä tosimaailman hetkiä pienoisversion kautta. Nuket eivät ole vain lapsille, vaan harrastus leviää nyt nopeasti myös aikuisten joukkoon. Nuket ovat nyt kaikenikäisille, ja niiden tuoma ilo onkin viime aikoina huomattu myös suomalaisten aikuisten keskuudessa, ja yleisin nukkeharrastaja onkin nykyään aikuinen.

”Nukkien kanssa eletään”

Helsinkiläinen Laura Myllyviita kertoi Kalevalle nukkeharrastuksestaan: “Tutustuin keräilynukkeihin kaverin kautta. Näin ensin erään ystäväni nuket roolipelitapahtuma Ropeconissa, ihastuin niihin ja sitten etsin niistä lisää tietoa internetistä. Muutaman muun ystäväni kanssa teimme kimppatilauksen, jossa sain kaksi ensimmäistä nukkeani”, hän selitti.

“Nukkien kanssa eletään ja niiden persoonaa kehitetään. Niitä puetaan, niiden kanssa leikitään ja niitä otetaan mukaan joka paikkaan. Niistä otetaan valokuvia ja tehdään kuvatarinoita, joita esitellään muille harrastajille foorumeilla tai LiveJournalissa. Omalla tavallaan nukkeihin suhtaudutaan hieman kuin lapsiin”, Myllyviita selvittää joidenkin erittäin innostuneiden harrastajien tavoista.

Nuket ovatkin keräilyharrastus, ja vaativat siksi kukkaron nyörien hölläystä. Myös sen vuoksi moni nukkeharrastaja on aikuinen.

Paras paikka ostaa nukkeja netistä on eBay, jossa tarjoukset tulevat ja menevät. Tämän lisäksi on muutamia nukkeihin erikoistuneita nettikauppoja, joista suurin osa on yhdysvaltalaisia tai aasialaisia. Keräilynuket maksavat halvimmillaan 60 dollaria, hieman kalliimmat Blythe-nuket noin 100 dollaria ja Suomessa suositut pallonivelnuket eli BJD:t halvimmillaan pari sataa. Kaikissa tapauksissa kalleimmat yksilöt menevät tuhannen dollarin ylitse. Nukkien keräily ja kustomointi on kallista ja taitoa vaativaa puuhaa, mutta tuo mukanaan myös esimerkiksi aktiivisen ja hauskan nukkeharrastajien yhteisön. Netissä yhteisö vaihtaa ideoita ja tarinoita nukeistaan, sekä ottaa osaa erilaisiin roolipelaustapahtumiin nukkiensa kanssa.

Harrastuksen rahoittaminen

Rahat harrastuksen aloittamiseen tai jatkorahoittamiseen voit tienata kätevästi vaikkapa netissä. Yksi kätevä tapa rahoittaa harrastuksia on pelata vedonlyöntipelejä, esimerkiksi luotettavalla Unibet-sivustolla. Unibetia käytät helposti ja turvallisesti. Näin rahat suureenkin projektiin voi voittaa hetkessä, ottamatta monimutkaisia ja kalliita lainoja pankista. Unibetin vahvuus on sen monipuolisuus: sen valikoimasta on jokaisen helppo löytää suosikkinsa. Kaiken lisäksi valikoima tarjoaa vaihtelua ja mahdollisuuksia kokeilla omia vahvuuksiaan erilaisissa peleissä.

Peleissä on mahdollista voittaa tuhansia euroja, jotka voisit sijoittaa harrastukseesi ja itsesi hemmotteluun. Vapaa-aikaan on aina mukava ja hyvä panostaa, ja nukkeharrastus on ehdottomasti sen arvoista. Suosittelemmekin lukijoillemme tarttumista tarjoamaamme Unibetin Bonuskoodiin, jonka avulla noviisikin pääsee vedonlyönnin alkeista jyvälle.

litepress