Epäröitkö osallistua kulttuuritapahtumiin?

 

 

Kulttuuritapahtumat ovat elämän suola. Nukketeatteriesityksen kuluessa voi yhtä hyvin nauraa hauskoille jutuille kuin käydä läpi elämän tärkeitä tapahtumia tarinan muodossa ja peilata niitä omiin kokemuksiin. Kuitenkin kulttuuritapahtumat tuntuvat monesta hieman pelottavilta ja liian hienostuneilta tilaisuuksilta: ei oikein tiedetä, miten teatteriin, konserttiin tai oopperaan tulisi pukeutua tai miten siellä pitäisi käyttäytyä. Jos kulttuuritapahtumiin osallistuminen on sinulle vielä ylittämätön kynnys, saat tässä monta hyvää vinkkiä, miten päästä yli ennakkoluuloistasi, jotta voisit nauttia niin nukketeatterista kuin muistakin taiteen muodoista. Taide ja kulttuuri ovat arkkiatri Risto Pelkosenkin mielestä tärkeintä henkisen hyvinvoinnin ja rikkaan sisäisen elämän kannalta. Älä siis turhaan mieti, miten sinut otetaan vastaan ja kuulutko jo entuudestaan kulttuurinystävien joukkoon. Elämys kuuluu sinulle – sinulla on siihen täysi oikeus.

 

Pukeutumisvinkkejä teatteriin ja muihin taide-esityksiin

 

Ethän koskaan jätä kulttuurielämystä väliin sen takia, että sinulla ei ole mitään päälle pantavaa! Jotta voisit nauttia musiikista, tanssista tai mistä tahansa muusta taiteen muodosta, sinun ei tarvitse olla pukeutunut tuliterään iltapukuun. Kulttuuritapahtumissa on yleensä vaatteiden skaalaa joka lähtöön. Monet tulevat paikalle täysin arkisissa vaatteissa. Toiset taas panostavat hieman huolitellumpaan ilmeeseen esimerkiksi erilaisten värikkäiden korujen tai huivien avulla. Onpa joukossa aina myös niitä, jotka haluavat näyttäytyä todella juhlavassa asussa. Jokaisella on oikeus pukeutua juuri niin kuin itse haluaa. Omissa vaatteissa viihtyminen on kuitenkin varmasti tärkeintä. Siksi pukeutumista on hyvä suunnitella jo etukäteen ja varata vaatekappiin muutamia luottovaatteita, jotka voi pukea päälle tapahtumaan kuin tapahtumaan. Siistit ja hyvin leikatut vaatteet sopivat kaikkiin tilaisuuksiin, ja voit stailata niitä mielesi mukaan sekä antaa mielikuvituksesi laukata myös yhdistelmiä luodessasi. Esittelemme alla muutamia vinkkejä, miten voit hetkessä luoda kauniin asukokonaisuuden pienellä vaivalla.
Unelmien asu teatteri-iltaan

 

Mikä olisikaan hauskempaa kuin teatteri-ilta ystävien seurassa? Ainoa päänvaivaa tuottava asia saattaakin olla pukeutuminen. Jos asuvalinta ei ole vielä täysin selvä, esittelemme sinulle muutaman luottovaatteen, joista voit loihtia hetkessä asun kulttuuritapahtumaan. Tarvitset vaatekaappiisi ainakin kauniin topin, neuletakin ja vartalonmyötäiset housut. Voit yhdistellä yläosaan erilaisia näyttäviä koruja. Muista myös, että raikas meikki tuo iltaasi säihkettä ja ripauksen glamouria. Tämä perusasu toimii todella hyvin niin teatterissa, taidenäyttelyssä kuin vaikkapa lasten tanssikoulun päättäjäisissä.

 

Jos olet lähdössä iltaa viettämään, saatat haluta pukeutua kauniiseen mekkoon. Kesällä kevyet ja vaaleat kankaat tuntuvat iholla miellyttäviltä. Voit jättää sääret paljaiksi tai vetää jalkaan ohuet sukkahousut. Korkokengät sopivat oikein hyvin mekon seuraksi. Tai ehkäpä haluat lisätä pukeutumiseen särmää? Talviseen teatteri-iltaan sopii esimerkiksi yksivärinen mekko lyhyeen nahkatakkiin yhdistettynä. Näyttävät korut lisäävät asuun persoonallista ilmettä ja näyttävää tyyliä.

 

finnish id1

Näillä vaatteilla pääset jo pitkälle. Joskus vaatepula saattaa kuitenkin iskeä yhtäkkiä, vaikka kuinka olisit varautunut tilanteeseen jo etukäteen. Tuntuuko sinusta, että et mahdu viime vuonna hankittuun vaatteeseen? Jos olet plus size -nainen, löydät varmasti erikoisliikkeistä lempivaatteet, joista on saatavilla koot 44 ylöspäin. Esimerkiksi zizzi tarjoaa laajan valikoiman isoja kokoja ja muodikkaita malleja kauniista yläosista. Kun tunnet olosi tyylikkääksi ja huolitelluksi, voit varmasti osallistua mihin tahansa kulttuuritapahtumaan itsevarmana. Tällöin myös nautit tilaisuudesta paljon enemmän. Netistä tilatessasi tuotteet toimitetaan sinulle nopeasti ja saat myös sovittaa niitä kotona kaikessa rauhassa.

 

Kulttuuririennoissa ja kaikissa muissakin tapahtumissa pätee sama vanha nyrkkisääntö: vältä yli- ja alipukeutumista. Kun valitset asukokonaisuutesi siten, että se on klassisen tyylikäs ja tuntuu päälläsi todella miellyttävältä, voit olla varma iltasi onnistumisesta. Käy siis rohkeasti miettimään asuja jo etukäteen. Tyylikkyys on edullisempaa kuin kuvitteletkaan, kun suunnittelet kaiken huolella ajoissa!

litepress